Golden Caves (NL) & Playgrounded (Greece)

Golden Caves (NL) & Playgrounded (Greece)

Golden Caves (NL) & Playgrounded (Greece)

Datum/Tijd
16/12/2018
15:00 - 18:00

Locatie
't Blok

Facebook event:

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement. De kaartverkoop is online gestopt, maar er zijn zondag nog kaarten aan de kassa te verkrijgen.


Golden Caves, een dynamische mix van progressieve rock met een alternatief en catchy pop-randje. Deze vijfkoppige band haalt inspiratie uit zowel de klassiekers A Perfect Circle, YES en Kayak, even als verrassende invloeden van Radiohead en London Grammar.
 
Met hun nieuwe generatie progressieve rock vielen ze in de prijzen bij Sena Grote Prijs Van Rotterdam & Bandboost. In 2017 is hun debuutplaat Collision uitgekomen en heeft geleid tot een plek in de line up van Progdreams 2018, een nominatie ‘Best Album of the Year 2017’ Rotterdam Music Awards, een plek op Summer End Festival (UK). En zijn ze uitgenodigd op het Sena Talent Stage op 5 mei bevrijdingsfestival te Rotterdam.
 
De Rotterdammers spelen met contrasten en tegenstrijdigheden, zowel muzikaal als in de teksten. Meerstemmige popcoupletten worden doorbroken door zangeres Romy die haar strot open trekt en een duizelingwekkende uithaal in de mix gooit. Live zet Golden Caves een muzikale golfbeweging in gang die als een kabbelend beekje begint en uiteindelijk uitmondt in een bombastische vloedgolf. Een dynamisch klankspel die
 een breed publiek kan boeien.
 

“What a great band, strong music, excellent vocals, strong visuals, love the eye make up, distinctive and memorable”. (Martin Darvill, manager van o.a. YES, Focus , Uriah Heep, Emerson Lake & Palmer) 

 
“Golden Caves is de sterkste act van de avond. Sowieso speelt de band de meest dynamische songs van de avond. Van stevige rock naar breekbare pop in één nummer. Zangeres Romy neemt je mee op reis”. (5 oktober 2017, https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/artikelen/2017/Oktober/Harlequin-Fest-laat-zien-hoeveel-sterke-gitaar-en-rockbands-er-zijn.html)
 
 
Playgrounded, verwacht hypnotiserende ambient grooves, atmosferisch zwaren lagen een progressief rock geluid met een elektronisch randje.
 
Deze Griekse band heeft onder meer samen het podium gedeeld in Italie met bands als Riverside en Anathema, voordat ze in Rotterdam neerstreken. Het tweede album werd geboren op 15 december 2017 in Roodkoopje en ontvangt niets meer dan lovende kritieken. Bovendien verzorgen zei op 27 juni de aftershow van Nine Inch Nails in de Ziggo Dome.
 
Website:
 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *