Quel che Disse il Tuono & Cellar Noise (POSTPONED)

Quel che Disse il Tuono & Cellar Noise (POSTPONED)

Quel che Disse il Tuono & Cellar Noise (POSTPONED)

Datum/Tijd
31/12/2022
15:00 - 18:00

Locatie
't Blok

Facebook event:

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.


Quel Che Disse Il Tuono are a Rock Progressivo Italiano / symphonic act based in Milan, Italy.
The band was born in early 2019 when Francesca Zanetta (guitarist, add. keyboardist, cofounder and former member of RPI band Unreal City) teamed up with Roberto “Berna” Bernasconi (bass player and lead vocalist), Niccolò Gallani (keyboardist, flute player and add. vocalist, also member of Italian prog rock band Cellar Noise) and Alessio Del Ben (drummer, add. keyboardist and add. vocalist).
The four musicians suddently started composing original songs and Quel Che Disse Il Tuono debut album is going to be released in March 2020. The release will be followed by a promotional tour that is going to reach several countries in Europe and outside Europe.
Quel Che Disse Il Tuono, whose name, meaning “what the thunder said”, is an hommage to great poet and writer T.S.Eliot’s opera omnia Waste Land, are a modern progressive rock act deeply influenced by 70s international symphonic progressive rock yet also self aware (and absolutely grateful!) of the big impact that Italian progressive rock and classical music have given to their sound.
Probeer het je voor te stellen. Het is een winteravond, waarin de maan bedekt is met wolken en het licht wordt opgeslokt door een vage witachtige reflectie die de randen tussen licht en schaduw opheft. Je zit in huis, veilig, verzonken in een fauteuil met de oogleden dicht; zo nu en dan pakt het droge geluid van de wijzers van de klok je op uit de verdoving, helder als in je hoofd, maar maakt meteen plaats voor een nieuwe golf van slaap. Je staat op het punt om toe te geven aan zoete verlatenheid – wanneer je plotseling iets hoort. Het is anders dan het tikken van de klok en andere achtergrondgeluiden in huis: het gezoem van apparaten, het gekraak van verwijde assen, de vage trilling van glas in de zwakke wind buiten. En zonder enige twijfel, al helemaal wakker, weet je dat dit onbekende geluid, van een andere en bijna buitenaardse substantie dan de vertrouwde achtergrond waarin je gewend bent te slapen, ergens in de buik van je huis vandaan komt. Precies, van onderaf: de kelder. Het is een telefoontje dat je verlamt, maar je tegelijkertijd onvermijdelijk tot zichzelf aantrekt. Je zit stil, je vingernagels vastzitten in de armleuning van de fauteuil, het bloed stroomt sterker. Binnenkort zul je de kracht vinden om op te staan, je weet wel, om beter te luisteren, want het geluid van de kelder kan je iets over jezelf vertellen waar je nooit aan had gedacht, iets engs en onbekends, iets levends. Je gaat de trap af en kijkt met je vingers naar de schakelaar. Misschien heb je de moed om de deur te openen.
De Cellar Noise is de trigger voor de nieuwsgierigheid van de onverschrokkenen die niet bang zijn om een nieuwe muziek te ontdekken, anders dan het koor van duizend gebruikelijke geluiden. Voor wie die de deur durft te openen, zal de adrenaline exploderen in een vuur van kleuren en harmonieën die de hersenen doen ontbranden en, al dan niet vrijwillig, uit de slaap doen ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *