The Aurora Project + Cirrha Niva

The Aurora Project + Cirrha Niva

The Aurora Project + Cirrha Niva

Datum/Tijd
14/10/2017
20:30 - 23:30

Locatie
't Blok

Facebook event:

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement. De kaartverkoop is online gestopt, maar er zijn zondag nog kaarten aan de kassa te verkrijgen.


TICKETS NIET MEER ONLINE TE VERKRIJGEN, NOG VOLDOENDE AANWEZIG BIJ DE KASSA.

THE AURORA PROJECT 

The Aurora Project is een succesvolle speler in het Nederlandse progressieve rocklandschap. De band is afkomstig uit Katwijk en staat bekend om haar prachtige conceptalbums. Hun album “Selling The Aggression” (2013) kreeg wereldwijd lovende reviews en werd uitgeroepen tot “Album van het jaar 2013” door Sympho Shop Radio. Op 10 december presenteerde The Aurora Project haar vierde conceptalbum “World of Grey”.

CIRRHA NIVA 

Na het zeer goed besproken album ‘For Moments Never Done’ dat beloont is met o.a. de titels “Eremetaal” in tijdschrift Aardschok en “Vette Krent” in het progtijdschrift IO-Pages, is Cirrha Niva tussen diverse ritmesectie wisselingen door gestart met het schrijven van ‘Out Of The Freakshow,’. Oprichter/gitarist Rob Willemse en oudgedienden gitarist Carlo Heefer en zanger Legrand hebben in Michel Steenbekkers (ex-Fuelblooded) en Robert van Kooij (ex-Toyz) hun bassist en drummer gevonden.

Net als op ‘For Moments Never Done’ zijn producers Jochem Jacobs and Bouke Visser van Split Second Sound Studio (Textures ect.) ook nu weer verantwoordelijk voor de frisse en internationale sound. Op ‘Out Of The Freakshow,’ vinden technische gitaarriffs, shred solo’s, pompende basgrooves en beukende drums afwisseling met akoestische gitaar, melodieuze solo’s, sleepende bas en jazzy drumpatronen. Zanger Legrand weet echter met elke sfeer, elk tempo en elke toon moeiteloos om te gaan. Vanwege de emotie en intensiteit die hij in elk couplet en refrein weet te leggen geloof je automatisch ieder woord. Op dit nieuwe plaatwerk gaat Cirrha Niva harder, maar tegelijkertijd ook melodieuzer te werk. Als referenties zouden Nevermore, Psychotic Waltz en zelfs Thin Lizzy en Rush genoemt kunnen worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *