The Barstool Philosophers (support act Amikdla)

The Barstool Philosophers (support act Amikdla)

The Barstool Philosophers (support act Amikdla)

Datum/Tijd
20/11/2016
15:00 - 18:00

Locatie
't Blok

Facebook event:

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement. De kaartverkoop is online gestopt, maar er zijn zondag nog kaarten aan de kassa te verkrijgen.


The Barstool Philosophers werd opgericht in 1997 in Almelo, Nederland. Op dat moment had elk bandlid zijn eigen band, maar voelde de behoefte om (ook) muziek te maken zonder muzikale grenzen. Dus we begonnen met jammen en wat daaruit kwam stond ons wel aan. Door verplichtingen aan onze andere bands ging TBP twee jaar ‘on hold’. In 2001 kwamen we weer bij elkaar en begon de zoektocht naar een zanger.

In 2002 kwam Leon Brouwer bij ons zingen. Een man met een grootse stem en een verhaal. Eind 2004 trad ook Bas Hoebink (voormalig bassist van Symmetry) toe tot de band. In september 2009 kwam ons debuut-album ‘Sparrows’ uit in eigen beheer. Het album is opgenomen en geproduceerd door onze toetsenist René Kroon en TBP. Tot dusver is ‘Sparrows’ wereldwijd zeer goed ontvangen en was de eerste persing binnen een paar maanden uitverkocht. Iets wat ons als onafhankelijke kunstenaars heel trots maakt!
Met het vertrek van Leon Brouwer eind 2011 is de release van het tweede album, volledig opgenomen met uitzondering van de zang, vertraagd. We hebben deze tegenslag in iets positiefs om weten te zetten. We hebben verschillende zangers uitgenodigd om één of twee nummers te voorzien van tekst en zang. Dat gaf een frisse kijk op de muziek en de positieve vibe die we nodig hadden!

Tijdens deze opname sessies hadden we een goede klik met zanger Peter van Asselt. Hij gaf zoveel ‘soul’ aan onze muziek. Nu zijn we met Peter als nieuwe zanger weer een complete band, klaar voor wat gaat komen!

 

Amikdla is a rock group that consists of four enthusiastic musicians from the Netherlands. Their schizophrenic sound is best labeled as an interesting mix of progressive and alternative rock, mainly influenced by bands like A Perfect Circle, Karnivool, Tool and Tesseract.
With their eccentric stage performance they achieve a unique pallet of soundscapes that feel larger than live.

www.soundcloud.com/amikdla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *