Silhouette & Mangrove

Silhouette & Mangrove

Datum/Tijd
01/07/2018
15:00 - 18:00

Locatie
't Blok

Facebook event:

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement. De kaartverkoop is online gestopt, maar er zijn zondag nog kaarten aan de kassa te verkrijgen.


MANGROVE EN SILHOUETTE
 
Op zondag 1 juli van 15.00 tot 18.00 uur concerteren twee van Neerlands beste neo-prog bands bij Progfrog in Nieuwerkerk aan den IJssel, ’t Blok, IJsermanpad 1 – Nieuwerkerk a/d IJssel. Het zijn de formaties Mangrove en Silhouette. Mis dit dubbelconcert niet, want we denken dat er behoorlijk wat progvolk op af komt.
 
Mangrove en Silhouette bij Progfrog
 
Mangrove
Mangrove is een Nederlandse muziekgroep uit de omgeving van Apeldoorn. De muziekgroep speelt progressieve rock, maar grijpt daarbij voornamelijk terug op de toen nog symfonische rock geheten muziek van de jaren ‘70. De band ontstond toen Roland van der Horst en Joost Hagemeijer in 1998 bij elkaar kwamen en onder de naam Brainstorm een demo maakten. In 2001 werd de eerste mini/demo cd in eigen beheer uitgegeven onder de bandnaam Mangrove en titel “Massive Hollowness”. Op deze cd is nog zanger Eric Holdtman te horen die na de opnamen van dit album de band verlaat. Vanaf dat moment neemt gitarist Roland van der Horst ook de zang voor zijn rekening. De in eigen beheer opgenomen en geproduceerde cd “Touch Wood” is het eerste album waar hij als zanger is te horen. Met de opvolger “Facing The Sunset” drong Mangrove door bij het symfo publiek. Voor deze cd ontving de band de door iO Pages uitgereikte eerste prog award. De jury prees de cd vanwege de goede composities en gedreven spel. Een grote stap voorwaarts zette de band met zijn vierde studioalbum, “Beyond Reality”. Dit is het eerste in een studio opgenomen album van het gezelschap. Productie, mix en mastering heeft de band zelf verzorgd. De band treedt regelmatig op in het circuit van de progressieve rock in binnen- en buitenland. Zo is Mangrove in Engeland, Duitsland, Zwitserland, Polen en België geweest.
 
– Pieter Drost: basgitaar
– Lex Bekkernens: slagwerk
– Roland van der Horst: zang, gitaar
– Chris Jonker: toetsen
 
http://www.mangrovemusic.nl
 
Silhouette
Silhouette is een semi-professionele band uit Utrecht. Zij spelen progressieve rock of volgens sommigen symfonische rock gebaseerd op muziek van Marillion, Genesis, Pink Floyd, IQ en soortgelijke bands. Silhouette levert eind 2006 in eigen beheer zijn debuutalbum af, “A-maze”. In de periode 2007-2009 werkte Silhouette aan een conceptalbum, getiteld “Moods” (briljant album, red.) De release van dit album vond plaats eind 2009. In 2012 bracht Silhouette het derde album uit: “Across The Rubicon”. Dit album verkoopt snel en de eerste persing is al in drie maanden uitverkocht.
 
In november 2014 brengt Silhouette zijn vierde cd op de markt, getiteld “Beyond The Seventh Wave”. Dit is opnieuw een conceptalbum met als centraal thema vrijheid en is geïnspireerd op ontsnappingsverhalen zoals dat van Papillon. Tijdens het schrijven en opnemen van dit album wijzigt de samenstelling van de Silhouette als bandleden van het eerste uur, Jos Uffing (drummer/zanger) en Gerrit-Jan (GJ) Bloemink (basgitarist) worden vervangen door respectievelijk Rob van Nieuwenhuizen (tevens drummer van de progmetal band Incidense) en Jurjen Bergsma. Daarnaast is ook Daniel van der Weijde (gitarist) de band komen versterken, waarmee Brian de Graeve zich meer op de lead vocals kan concentreren. Daniel werd gerekruteerd tijdens het Marillion weekend in Port Zelande in 2012, waar hij gitarist Steve Rothery verving tijdens een zogenaamd “swap the band” optreden.
 
– Brian de Graeve: zang , gitaar
– Jurjen Bergsma: basgitaar
– Erik Laan: zang, toetsen, baspedalen
– Daniël van der Weijde: gitaar
– Rob van Nieuwenhuijzen: slagwerk
 
www.silhouetteband.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *